Wat is Biodanza

Biodanza is allereerst een uitnodiging om te dansen en het plezier daarvan te beleven. Maar Biodanza is ook veel meer. Het is de poëzie van de menselijke ontmoeting, het is wetenschap, kunst én liefde. Dansen is beweging, is spreken met je lichaam, dansen is met andere lichamen een gemeenschappelijke taal vinden, terwijl je de muziek belichaamt. Dansen is wat bomen in de wind doen en muggen op een zomeravond, dansen is deelnemen aan de kosmische dans.

Die oeroude beweging, die manier waarop menselijke wezens de betekenis van leven als deel van het universum uiten, zoekt de gezondheid in de gezondheid zelf. 

Alexander Lagaaij
Voorwoord, Biodanza, Rolando Toro 

Eerste druk 2009, Vertaling Alexander Lagaaij, M. van der Kruijf, J. Knepflé, Ph. Baumgarten 

 

Biodanza betekent letterlijk ’dans van het leven’. ‘Bio’ stamt af van het woord ‘bios’ wat in het Grieks ‘leven’ betekent. Het woord ‘danza’ komt uit het Frans en betekent ‘betekenisvolle beweging’. Biodanza is een wetenschappelijk gefundeerd systeem en het richt zich op het samen met andere dansers bewegen op muziek.  

Biodanza is een combinatie van muziek, bewegen, contact en ervaren. Zonder groep geen Biodanza, zonder muziek (in de breedste zin van het woord) geen beweging. 

Bedenker: Rolando Toro

foto logo

foto filmpjes